ailuro.blogg.se

Hej hej! Sara-Stina heter jag som är en receptariestudent i Karlstad. I april tar jag mitt pick och pack och åker till Perugia som ligger mitt i Italien för att skriva mitt examensarbete som sista delen av min utbildning.

Framme i Perugia

Publicerad 2013-03-31 20:51:00 i Allmänt,

Nu sitter jag äntligen på mitt hotellrum i Perugia, det har varit en lååång dag! Känner mig hyfsad stolt att jag tog mig från flyget till Termini och vidare till Perugia. Dock hade de ju inte varit så pass schyssta att de hade alla avgångar på samma ställe på Termini. Nej. jag skulle gå en sisådär 400 meter åt ett totalt otippat håll för DÄR skulle tåget avgå. Hade lite smått panik när jag irrade omkring där.

Värst var det när jag blev akut kissnödig precis när tåget hade börjat rulla. Det här med att kombinera bacillskräck med Italien kan jag ju fetglömma. Efter att ha varit på toaletten på ett italienskt tåg i rörelse har jag uträttat både gymnastik (hålla i det som gick för att jag inte skulle välta) samt träning av benmuskler (tänkte definitivt inte placera min ändalykt på den toasitsen).

Tacka vet jag min handsprit!!

Nöjd med mig själv tänkte jag gå ut och handla något enkelt till middag men allt jag hann med att handla var en chokladkaka eftersom himmelen öppnade sig och dränkte mig som tack för att jag är här på besök. Hyggligt..Imorgon åker jag vidare till det studentboendet som jag ska bo på de här veckorna så jag hoppas på lite bättre väder tills dess!

Redo för avfärd!!

Publicerad 2013-03-30 21:54:16 i Allmänt,

Nu är jag och min gröna resväska laddade till bredden för att åka till Arlanda om några timmar och sen vidare mot Rom. På nåt höger ska jag sen försöka hitta till tåget som åker till Perugia (det som gör mig mest nervös för tillfället) vilket tar runt 2 timmar.

Jag är jättetaggad och jag tror att det kommer att bli tio väldigt roliga veckor! För de som inte vet så ska jag åka till en stad i Italien för att göra mitt examensjobb, som är den sista kursen som återstår innan jag blir färdig receptarie. Jag ska vara på ett labb där jag ska delta i ett projekt som handlar om hur vissa utvecklar en sorts tolerans mot läkemedelsbehandlingen vid "blödarsjukan" hemofili A. Syftet med projektet är att ta reda på om det går att göra något åt toleransutvecklingen så att man kan tillgodogöra sig de läkemedel man behöver för att blodet ska kunna koagulera normalt.

Det har varit lite knöligt att få tag i de personer som ska styra upp projektet men nu börjar det faktiskt likna något så jag tror att det kommer att bli sjukt kul!

Tack och bock, dags för några timmars sömn innan det bär iväg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela