ailuro.blogg.se

Hej hej! Sara-Stina heter jag som är en receptariestudent i Karlstad. I april tar jag mitt pick och pack och åker till Perugia som ligger mitt i Italien för att skriva mitt examensarbete som sista delen av min utbildning.

Uppe med tuppen!

Publicerad 2013-05-15 06:51:39 i Allmänt,

Igår gick jag ner till receptionen fem minuter FÖRE tvättstugelistan skulle komma ut för dagen.. Men till följd av att det bara finns en fungerande tvättmaskin så var det kö redan då och alla tider jag ville ha på kvällen blev såklart tagna. Därför fick jag vackert kliva upp tio i 6 idag för att sätta igång med tvättandet, tjoho!

Men solen skiner och förhoppningsvis så kommer min handledare låta mig skriva lite på min uppsats, istället för att göra allt pysslande på labbet. Förstår inte riktigt hur de tänker att jag ska kombinera 10 timmars labb med skrivandet av en C-uppsats. Börjar bli riktigt trött på det här haha, hej hemlängtan!

Glest!!

Publicerad 2013-05-12 18:00:09 i Allmänt,

Hej hej!! Nu har det varit sådär glest mellan inläggen igen haha.. Känns som att dagarna här bara upprepar sig med labbet så det börjar bli himla långtråkigt. Det enda roliga är helgerna när jag hinner koppla av för en gångs skull!
 
Igår kväll följde jag med min roomie till centrum på kvällen. Här går man till närmaste supermercado och köper en flaska vin när man är ute på stan, men eftersom man inte får dricka ur glasflaskor efter klockan 20.00 på kvällarna så löser affären det genom att hälla upp vinflaskan i två stora plastmuggar, haha! 
 
Det var kul. Jag imponerade på mina vänner genom att äta upp en kebabrulle helt på egen hand. Men jag förstår inte varför det skulle vara så svårt för den var hälften så stor som kebabrullarna man får i Sverige!
 
Idag åt jag en pasta som lätt kvalade sig in på min topp 5 när det kommer till italienska maträtter. Det var en pasta med gorgonzola och generöst mycket tryffel, MUMS!! 
Det var en lite snål portion men det gjorde inte så mycket.
 
Sen gick jag och beställde en nocciolato (eller nåt sånt) och tjyvlyssnade på några norskar på ett fik. Det var kul. 
 
Nu njuter jag av de sista timmarna av söndagen, ser inte riktigt fram emot att åka till labbet imorgon... Vill bara bli klar med allt labbande så jag får NÅGRA lediga dagar. Vill hinna resa omkring lite också, men just nu känns det som det börjar bli ont om tid..

Hanna-besök!

Publicerad 2013-05-05 18:12:49 i Allmänt,

Hade en galet rolig helg i Rom förra helgen med Hanna, och givetvis en galet rolig vecka i Perugia också! Tack vare Hanna så fick vi tag i ett fyrstjärnigt hotell till ett superbra pris dagen före hyfsat centralt i Rom. Det blev alldeles för mycket shopping (men inget som jag ångrar!!) och en massa galna upptåg. Bästa middagen var när vi gav oss ut runt 22.30 på kvällen och hittade en pytteliten restaurang där vi stod och kikade in. Då kom en gubbe fram och öppnade dörren och vi frågade om kunde äta där, han slängde en blick på sin klocka och sa att ja det kan väl gå bra! Det var inget tal om att välja från en meny utan där blev man serverad det som fanns för dagen samt en kanna rödvin. Till efterrätt fick vi en Tiramisu som var helt galet indränkt i likör men den var jättegod! Efter det gick ägaren runt och bjöd hela restaurangen (nåväl, det var väl en sisådär 3-4 bord där inne) på grappa. Urk, det var verkligen inte gott.... Notan för oss båda gick på 30 euro vilket kändes mer än okej med tanke på de priser man tar på turistfällorna i övriga centrala Rom! Den dagen vi tänkte besöka Colosseum var det galet lång kö, så vi tänkte att vi kunde börja med att köpa biljetten vid Roman Forum och ta den biten först. Där hakade vi på en gratis guidning som lovade oss att bara vi betalade entrébiljetterna för 12 euro så fick vi gå före hela kön (såklart var det megakö där också) och få en gratis guidning på köpet. Det tyckte vi lät som en bra idé! Vi gick med hela turistgruppen parken runt och när det var dags att runda av så GLÖMDE guiden ta betalt av oss? När guidningen var slut så stod vi som fån och väntade på att få betala men när guiden sa att vi kunde gå så vi tackade för oss och gick därifrån. Helt galet. En toppenhelg med andra ord! Lite synd bara att Rom är ett enda stort turistmoln. Föredrar Perugia mycket hellre till följd av det! Här stöter man nämligen inte på svenskar i första laget.

Ragnar

Publicerad 2013-05-03 11:56:00 i

Så här ser en av mina grabbar ut just nu, lille Ragnar! Tur att jag har världens bästa kattsköterska som tar hand om honom :)

Fredag!

Publicerad 2013-05-03 08:11:00 i

Sitter på bussen mot labbet, skönt att det är fredag men mindre skönt att jag måste maratonskriva på min uppsats hela helgen då jag göttat mig i Rom de tidigare två helgerna.. Min labbkollega blev lite smått butter igår när han frågade mig igår om jag föredrog att jobba på labb eller på apotek och mitt svar var apotek haha. Börjar nästan räkna dagarna tills jag blir klar med labbandet för det här är verkligen inte min grej!

Hade en jätterolig vecka med Hanna, vi var på många äventyr i Rom och efter det Perugia! Nu är det bara en månad kvar här i Italien och jag saknar verkligen min egna säng och mina grabbar!




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela